fredag 30 januari 2009

Meja 3 år!


Så här började dagen på Mejas födelsedag! Ca kvart över sex kom pappa Tobbe upp och väckte oss och sjöng för Meja. Idag fyller Meja 3 år. Oj, vad tiden går fort, snart har hon flyttat hemifrån också. Meja fick ett litet paket med baksaker till degen. Hon blev riktitgt glad över detta. Du får inga mer paket idag men vad önskar du dig mer, frågade vi Meja. En tårta, svarade hon med ett stort leeende på läpparna.



Igår var vi hos doktorn igen fast den här gången var det Mejas tur. I onsdags kväll upptäckte jag att en mollusk på underarmen hade en röd rodnad runt omkring. Så igår morse var det bara att ringa till barnmottagninge, trodde jag. De hänvisade direkt till vårdcentralen. Nu får man inte längre komma till barnmottagningen efter 2 års ålder. Föstår ingenting. Meja fick i alla fall penicillin som var riktigt äcklig tycker hon. Igår när hon skulle få medicinen för första gången tog hon först själv och upptäckte att den inte var så god. Sedan fick jag ge henne med en spruta och gissa...hon klöktes och sedan kräktes hon upp alltihopa! Stackars liten!
Idag har det gått lite bättre att ge medicinen men jag får fortfarande hålla fast henne. Men hon är så duktig, hon spottar inte ut den utan sväljer ändå. Duktig flicka!
Förklaring på vad en mollusk är för någonting: Mollusker är små vårtliknande upphöjningar i huden som orsakas av virus och smittar genom nära kroppskontakt.



Jaha som sagt idag är det Mejas födelsedag. Farfar och I-B kommer senare i eftermiddag och då ska vi äta tårta som vi har beställt från Thimons i Nässjö. Det är inte vilken tårta som helst utan en specialtårta som jag inte vill avslöja än...




Ett kort från Mejas 1-årsdag när hon för första gången fick äta tårta!

2 kommentarer:

Maria sa...

Ett STORT GRATTIS till Meja ;) hoppas hon får en bra födelsedag! Vi kommer ju och firar henne på måndag med lite paket och något smaskigt att äta :) kram på er så CS vi

Anonym sa...

Grattis Meja!