söndag 5 april 2009

Vårstädning!

I fredags var vi och handlade skor till Meja och storhandling på Maxi. När vi höll på att plocka upp all mat fick vi oväntat besök. Det var Emma, Stefan och Max som kom förbi. De var ute och åkte en sväng i bmw:n. Det var trevligt med ett spontant besök. Vi åt lite kvällsmat tillsammans och Meja och Max myste sedan med lite chips.

I lördags var det dags för vårstädning av trädgården. Tobbe var uppe med tuppen och började elda redan vid kvart över sju. Meja och jag låg och drog oss lite innan vi gick upp och åt frukost. Tobbe klippte träden och la på elden plus en massa annan skit vi har samlat på oss.

Jag har också varit duktig. Jag passade på att tvätta en utav bilarna. Men den var alldeles för smutsig så det behövs en tvätt till men den kommer inte att utföras av mig.
När vi ändå höll på att elda passade vi på att grilla korv över elden. Det var extremt varmt, Tobbe har knappt något hår kvar på armarna. Men det var mysigt att sitta ute i solen och värmen och äta.

Jag passade på att rensa och göra fint i min örtagård medan Meja lekte i sandlådan och Tobbe bytte däck på bilen. Solcellslamporna är framme fast jag glömde sätta i batterierna så de lyser inte i alla fall, bänken, Mejas studsmatta och ett litet möblemang är uttaget så nu är det verkligen vår. Vi var ute i stort sett hela dagen. Vi gick in vid halv fem för då kom Miranda och Calle på besök. På kvällen åt vi gott marinerat kött med klyftpotatis, bearnaisesås och lök- och äppelsallad. Mums! Det tog på krafterna att vara ute så länge både Meja och jag somnade i soffan innan klockan nio.

I går åkte Meja fyrhjuling för första gången. Marika kom förbi en sväng och Meja blev lite nyfiken på att få åka med. Vi trodde aldrig att hon skulle våga men titta!




Lite grannprat hann vi också med.

3 kommentarer:

Anna sa...

Trevlig med ett långt o härligt inlägg med massa bilder! Me like!! :-)

Marren sa...

klart hon vågar åka me lilla mig =) haha, hon tjötade som fan på vägen om Linus bara haha :P

Maria sa...

Låter som ni haft en toppenhelg! Vädret är ju helt underbart :)